top of page

Fakta

Paraguay
Leryn_Franco_Steneri.jpg
1920px-Flag_of_Paraguay.svg.png

Leryn Franco (1982 - )

Paraguayansk modell,
skuespillerinne og tidligere idrettsutøver

Hovedstad

Asunción

Etniske grupper

Mestiser 95 % (etterkommere av spanjoler og indianere), andre 5 %

Språk

Spansk, guarani (begge offisielle)

Religion

Katolikker 89.6%, protestanter 6.2%, andre kristne 1.1%, andre eller uspesifisert 1.9%, ingen 1.1% (2002)

Folketall

Sjekk Worldometer

Sjekk City population

Offisielle tall og befolkningsframskriving

Styreform

Republikk

Areal

406,752 km²

Nasjonaldag

15. mai

Levekostnader

Sjekk Numbeo

Om mat fra Paraguay

Tasteatlas

International Cuisine

Wikipedia

Utvalgte aviser
La Nación
ABC 

Offisielt nettsted for turisme

Visit Paraguay

UDs reiseråd - Paraguay

Nødnummer

Nødnummer 141, politi 911, ambulanse (595 21) 204799, brannvesen 131 eller (595 21) 498777

Luftforurensning - IQAir

Menneskerettigheter - Amnesty International

 

Menneskerettigheter - Human Rights Watch

FN-sambandet
Landstatistikk

FNs utviklingsprogram

Human Development Index

 

Reportere uten grenser

Pressefrihetsindeksen

 

Transparency International

Korrupsjonsindeksen

The Global Economy - «Lykkeindeks»

 

Vision of humanity - Fredsindeksen

12728891943_f7f6f69f77_o.jpg

Historisk glimt

Guaraní-talende folk bodde i området i over 1,000 år før de første europeerne kom tidlig på 1500-tallet. Mesteparten av befolkningen i dag er av blandet spansk og guarani-avstamning, kjent som mestizos, og snakker urfolkspråket guarani så vel som spansk. 
Den spanske oppdagelsesreisende Juan de Salazar grunnla hovedstaden Asunción i 1537. Asuncíon ble senter for den spanske koloniadministrasjonen i området, og var lagt under visekongedømmet Peru. Fra 1588 startet jesuittene misjonssentrene i de sørlige områder. De var forholdsvis velstående, og fortsatte sin virksomhet de neste 150 årene. Jesuittene ble bortvist fra landet i 1767, og den indiansk-jesuittiske kulturen som hadde vokst fram ble utryddet gjennom en intensiv slavejakt på lokalbefolkningen, som inntil da hadde vært beskyttet av jesuittene.

Paraguay var det første søramerikanske landet som erklærte seg uavhengig fra Spania, den 15. mai 1811. Staten ble styrt av skiftende mer eller mindre diktatoriske presidenter. Paraguay opplevde en god økonomisk utvikling og var rundt 1860 et av de rikeste og best fungerende landene i Sør-Amerika. Landets selvsikkerhet førte til en blodig krig i årene 1864 til 1870, Trippelalliansekrigen som ble utkjempet mellom Paraguay og de allierte landene Argentina, Brasil og Uruguay. Utfallet av krigen ble et fullstendig nederlag for Paraguay. Etter at trippelalliansen nedkjempet Paraguay i en konvensjonell krig, ble konflikten endret til en utmattende geriljakrig som etter hvert reduserte store deler av den paraguayanske befolkningen, både den militære og den sivile. Tallet på antall døde er usikre (noen kilder hever at det var opp til 1,2 million mennesker), men det antydes at det mest troverdige er at 300,000 av de 500-525,000 førkrigs-innbyggerne mistet livet under krigen.  I tillegg til alle menneskelivene som gikk tapt, mistet Paraguay to tredjedeler av sitt landområde til nabolandene Argentina og Brasil. Som resultat sank landets befolkning ned i fattigdom, landet som tidligere hadde hatt en av Sør-Amerikas mest lovende økonomiske utvikling. 

Paraguay fortsatte å være et urolig land helt fram til århundreskiftet. Paraguay inngikk en avtale med Bolivia om tilgang til det ufruktbare Gran Chaco-området som beiteområde. Oljefunn i området rundt 1928 destabiliserte situasjonen og førte til Chacokrigen (1932–1935), der Paraguay erobret hele Gran Chaco fra Bolivia. Paraguay nærmest fordoblet sitt landområde.

I perioden 1904-1954 hadde landet 31 presidenter. De fleste ble avsatt med makt. I 1954 var det militærkupp og Alfredo Stroessner etablerte et diktatur som skulle vare i 35 år. Under Stroessner var befolkningen politisk undertrykt, internasjonalt isolert og uten særlig økonomisk utvikling. Han var sønn av en tysk far og fikk kallenavnet El Rubio, den blonde fyren. Under hans regime ble Paraguay et  trygt sted for nazistiske krigsforbrytere. Et nytt militærkupp i 1989 ledet av general Andrés Rodríguez endte Stroessners diktatur. Rodríguez arresterte flere ledende regjeringsmedlemmer og militæroffiserer, innførte pressefrihet og satt i gang en prosess som førte til Paraguays første frie og demokratiske valg i 1993.

Juan Carlos Wasmosy ble tatt i ed som den første sivile presidenten på over 40 år. Paraguays demokrati var truet utover 1990-tallet, særlig etter et kuppforsøk i 1996. De siste valgene har likevel vært ansett som frie og rettferdige. I 2008 ble Fernando Lugo valgt til president. Han ble i 2012 avsatt ved riksrett og visepresident Federico Franco overtok presidentembetet.

Mario Abdo Benítez ble valgt som president i 2018. Hans seier betydde at det høyreorienterte Colorado-partiet, som har dominert Paraguays politikk i flere tiår, opprettholdt sitt grep om makten. Benitez er sønn av en tidligere assistent til militærdiktatoren Alfredo Stroessner. Dette må han stadig svare for, når han blir møtt med kritikk for hans bakgrunn.

Visste du at...

Jernbanelinjen Asunción -Encarnación var den første i Sør-Amerika. Den ble bygd av britiske ingeniører fra 1858-1861.

Paraguay mottar så sant som all elektrisitet fra vannkraftverk. 75 prosent av det  kommer fra Itaipu-dammen. Vannkraftverket var verdens største produsent av vannkraft i 2016, og satte en ny verdensrekord på 103.098.336 megawatt timer (MWh). Økonomien er bygd på landbruk og vannkraft. Landet har ingen turistindustri som mange av nabolandene.

I Paraguay er øyekontakt et «krav» under samtaler. Det viser gjensidig respekt og tillit mellom de som deltar i enhver form for ansikt-til-ansikt kommunikasjon. Slik er det ikke alltid i andre nasjoner og kulturer. Noen mennesker at det å opprettholde øyekontakt er respektløst.

I Paraguay snakker de fleste to språk -  guaraní og spansk. Det er et av de få søramerikanske landene som også beholder sitt morsmål som et offisielt språk. Guaraní er et tupiansk språk som tales i Argentina, Bolivia, Brasil og Paraguay. ​

Ikke se etter en dørklokke når du besøker noen i Paraguay. Klapp hendene i stedet.

Paraguay er et av de få landene i Sør-Amerika hvor det offisielle språket er spansk og guarani, en indigen dialekt. Guarani er ikke bare et språk, men også en viktig del av paraguayansk kultur og identitet. Guarani-språket har en rik muntlig tradisjon og blir ofte brukt i sang og poesi. Mange paraguayere er stolte av sitt språk og arbeider for å bevare og fremme det i en moderne kontekst.

Yerba mate er en populær drikk i Paraguay, og landet er en av verdens største produsenter av denne urteteen. Yerba mate har en lang historie i Paraguay og er en viktig del av den daglige rutinen for mange paraguayere.

Mburucuyá er en lidenskapfrukt som er innfødt til Paraguay og er en viktig ingrediens i paraguayansk mat og drikke. Den brukes ofte til å lage saft, gelé og desserter.

Paraguays kultur er en blanding av innfødte, spanske og europeiske tradisjoner. Dette gjenspeiles i alt fra maten til musikken og arkitekturen i landet.

Hovedstaden Asunción

Hovedstaden Asunción

Asunción (521,600 innbyggere/2020) er hovedstad, hovedhavn og kulturelt senter i Paraguay. Asunción har i en årrekke vært rangert som verdens billigste hovedstad å bo i av Mercer Human Resource Consulting. Asunción er en av de eldste byene i Sør-Amerika, grunnlagt 15. august 1537. Omtrent 90 prosent av befolkningen er katolikker. Foto: Anztowa, Flickr CC BY 2.0

Den nest største byen i Paraguay

Den nest største byen i Paraguay

Ciudad del Este (304,300 innbyggere/2020) som ligger ved Paranáelva helt øst i landet er den nest største byen i Paraguay. I Ciudad del Este ligger hovedkvarteret til selskapet som driver Itaipu-demninga. Den har også et stort markedsområde hvor det blant annet selges billige elektroniske varer og et stort antall kjøpesentre. Byen har mye turisme. Foto: Leandro Neumann Ciuffo, Flickr CC BY 2.0

Handel- og industriby ved hovedstaden

Handel- og industriby ved hovedstaden

San Lorenzo (258,900 innbyggere/2020) er en by som ligger i Central Department, er en forstad til Asunción og den tredje mest folkerike byen i Paraguay. Byen ble grunnlagt i 1775. Hovedaktivitetene er handel og industri. Foto: Fadesga, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Turisthovedstaden i landet

Turisthovedstaden i landet

Encarnación (97,900 innbyggere/2020) er en by og administrasjonssentrum i departementet Itapúa. Byen ble grunnlagt i 1615 og ligger på vestbredden av elven Paraná, som danner grensen mot Argentina. På motsatt side av elven ligger Posadas, som det er broforbindelse med. Encarnación ligger 370 kilometer fra Asunción. I det siste har Encarnación blitt turisthovedstaden i landet, med sine brede strender og nylig fullførte strandpromenade. Foto: Overkill53, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

«Musikk- og smykkebyen»

«Musikk- og smykkebyen»

Luque (260,200 innbyggere/2020) er en by i Departamento Central. Luque betegnes som musikkbyen, ikke bare for å lage gitarer og harper, men også fordi kjente artister som Alberto de Luque og Digno García kommer fra byen. Byen er også kjent for alle sine smykkebutikker med kunsthåndverkere som lager smykker basert på gull, sølv, diamanter og filigran. Foto: Diego Fernando Quint, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Allsidig havne- og handelsby

Allsidig havne- og handelsby

Concepción (63,500 innbyggere/2020) er en by 400 kilometer nord for Asunción i departementet Concepcion som ligger ved bredden av Paraguay-elven. Byen er en viktig elvehavn, og stoppested for lasteskip og passasjerbåter på vei til Brasil som byen har en frihandelsavtale med. Concepción ble grunnlagt i 1773, og preges av koloniarkitekturen. Byen har blant annet sagbruk, melfabrikker, og raffinerier for sukker. Foto: Cmasi, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Stor tekstilindustri og mange kjøpesentre

Stor tekstilindustri og mange kjøpesentre

Mariano Roque Alonso (105,800 innbyggere/2020) er en by og distrikt i Central Department, grunnlagt i 1927, og ligger ved Paraguay-elven og grenser til Asunción. Den internasjonale industrimessen Expo MRA arrangeres årlig i byen, og har deltakere fra et et tjuetalls land. Byen er for øvrig kjent for å ha flere kjøpesentre og en stor tekstilindustri. Foto: Cmasi, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Liten by med flere severdigheter

Liten by med flere severdigheter

Byen Capiatá (241,000 innbyggere/2020) ligger 20 kilometer øst for Asunción og kan nås derfra via riksvei 1 og 2. Byen ble grunnlagt i 1640. I september 2015 åpnet det japanske selskapet Sumitomo Wiring Systems en fabrikk for produksjon av elektriske bildeler i Capiatá industripark. Blant de viktigste severdighetene er en fransiskansk kirke fra 1700-tallet, Ramón Elías Mythological Museum og motorcrossbanen. Rubén Dumot Racetrack og Foto: Patty P, Wikimedia Commons Public domain

«Hatt- og veskebyen»

«Hatt- og veskebyen»

Limpio (150,600 innbyggere/2020), 23 kilometer nord for Asunción. Byen ble grunnlagt i 1785. Stedet var en av de første stedene for mestismen mellom spanjolene og guaraní-folket. Mestis er en rasebetegnelse for personer som har foreldre hvor en er europeer (opprinnelig spansk) og den andre er fra urbefolkningen i Latin-Amerika. Byen er blant annet kjent for å lage hatter (karandayhatter) og vesker av palmeblader. Foto: Judas Priest88, Wikimedia Commons Public domain

Allsidig by etablert i 1718

Allsidig by etablert i 1718

Ñemby (144,100 innbyggere/2020) er en by i den Central Department, og er en del av hovedstadsområdet Gran Asunción. Blant de historiske stedene i byen er en kirke som ble grunnlagt av spanske bosettere i 1718. Byen er i første rekke basert på jordbruk, men det er også en rekke butikker og flere industrianlegg. Foto: Don Raulito, Wikimedia Commons Public domain

Universitetsby med mange fabrikker

Universitetsby med mange fabrikker

Villarrica (52,500 innbyggere/2020) er en universitetsby i departementet Guairá som ligger 140 kilometer øst-sørøst for Asunción. Det nærliggende fjellriket Ybytyruzu nasjonalpark er attraktiv for turister. Villarrica har blant annet sukkerfabrikker, sagbruk, garverier, destillerier og skofabrikker. Byen er hovedkvarter for Universidad Nacional de Villar del Espíritu Santo som har rundt 4.500 studenter. Foto: Cmasi, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Billig alkohol og narkotikasmugling

Billig alkohol og narkotikasmugling

Pedro Juan Caballero (95,000 innbyggere/2020) er en by i departementet Amambay og ligger på grensen til den brasilianske delstaten Mato Grosso do Sul. Byen er primært et kommersielt og kjøpesenter, kjent i Brasil for billig alkohol og forbruksvarer, samt et senter for narkotikahandel og smugling av forfalskede tekstiler og elektronikk. Foto: Cmasi, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Jordbær og keramikk preger byen

Jordbær og keramikk preger byen

Byen Areguá (17,400 innbyggere/2020) ligger 28 kilometer fra Asunción. Byen ligger mellom Ypacaraí Lake i øst og åsene i vest. Areguá er kjent for sin koloniarkitektur, historiske brosteinsgater og som «City of Strawberries» på grunn av sine jordbærbruk. Byen er også preget av produksjon av keramisk håndverk, en aktivitet som sysselsetter en stor del av befolkningen. I hovedgaten er det mange salgsboder med håndverk, i tillegg til butikkene. Foto: Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0 de

Bodde i landet i 1.000 år før europeerne kom

Bodde i landet i 1.000 år før europeerne kom

Guarani er en urfolkgruppe som lever i Paraguay samt enkelte regioner av Argentina, Brasil og Bolivia. De første europeerne som koloniserte Sør-Amerika, og møtte urfolkene på flere ulike steder på østkysten av kontinentet. Guarani-folket bodde i landet mer enn 1000 år for europeerne kom til området. Guarani er også det opprinnelige språket til denne gruppen og ett av to offisielle språk i Paraguay. Landet har også kalt myntenheten sin guarani. Foto: Fotografias Nuevas, Flickr Public domain

Mennonitt-samfunn med strenge leveregler

Mennonitt-samfunn med strenge leveregler

Et stort samfunn med mennonitter bor i Paraguay. De kom hovedsakelig kom fra Russland og Canada på 1930-tallet. Mennonitt-samfunnet er kjent for sine strenge regler med store familier og hvor ekteskap utenfor deres eget samfunn ikke er tillatt. Noen samfunn har forbud mot enhver form for ny teknologi. Foto: Patty P, Wikimedia Commons Public domain

Monument over landets helter

Monument over landets helter

National Pantheon of the Heroes er en bygning og landemerke i Asunción, og et nasjonalt monument. Det ble opprinnelig bygget som en kirke med start i 1863, men den ble ikke fullført før i 1936. Nå er stedet et mausoleum for landets helter, blant annet Carlos Antonio López som var landets første president (1841-1862) og Francisco Solano López som var president fra 1862 til hans død i 1870. Sistnevnte var leder for Trippelalliansekrigen. Foto: Felipe Antonio, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Regjeringens palass fra 1867

Regjeringens palass fra 1867

Palacio de López er et palass i Asunción er det offisielle setet for landets president og regjeringen. Det ble bygget i perioden 1857 til 1867. Materialer for byggingen av palasset kom fra forskjellige deler av landet. For eksempel stein fra steinbruddene fra Ambush og Altos, skog fra Nimbuku og Jaguaron, murstein fra Takumbu og jern fra Ibikui. Ulike europeiske kunstnere ble invitert til Paraguay for å dekorere palasset. Foto: Cmasi, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Hovedstadens katolske katedral

Hovedstadens katolske katedral

Metropolitan Cathedral of Asuncion er det viktigste katolske kirkebygget i Asunción. Det første kirken på stedet ble bygget i tre og leire i 1549, men denne brant ned i 1543. Den nåværende katedralen ble innviet i 1845. Katedralen har et høyt alter belagt i sølv. Pave Frans holdt en messe i katedralen i juli 2015. Foto: FF MM, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Nasjonal katolsk helligdom

Nasjonal katolsk helligdom

Basílica de la Virgen de los Milagros er en katolsk katedral i byen Caacupé som i dag er en nasjonal katolsk helligdom. Det første kapellet sto ferdig i 1769, noe som ble starten på dagens katedral. Caacupé er i dag den åndelige hovedstaden i landet og et pilegrimsmål. Foto: Garcia.dennis, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Beskyttet urbefolkningen mot slavehandel

Beskyttet urbefolkningen mot slavehandel

La Santísima Trinidad de Paraná (Den hellige treenigheten i Paraná) er en eldgammel jesuitt misjonsstasjon i Paraguay. Det er en av mange små kolonier, kalt «reducciones», grunnlagt av misjonærer i forskjellige deler av Sør-Amerika på 1600- og 1700- tallet. Disse landsbyene er bygd som bystater i miniatyr og integrerte urfolk med de kristne verdiene. Jesuittene beskyttet urbefolkningen mot slavehandel. Stedet ble erklært som verdensarv i 1993. Foto: Toutíorîx, Wikimedia Commons GFDL

Landsforvist før den ble fullført

Landsforvist før den ble fullført

Jesuit Mission of Jesús de Tavarangüe var en bosetning for jesuittmisjonen i det som nå er departementet Itapua. Misjonen ble flyttet flere ganger før den ankom sin nåværende beliggenhet i 1760. Byggingen av oppdraget ble ikke fullført da den jesuittordenen ble utvist fra Paraguay i 1767. Ruinene ble sammen med La Santísima Trinidad de Paraná utpekt som verdensarvsted i 1993. Foto: Lars Curfs, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0 nl

Planla frigjøringen her i all hemmelighet

Planla frigjøringen her i all hemmelighet

Casa de la Independencia Museum som ligger i Asunción ble innviet i 1965, beskrives som et nasjonalt monument som har stor historisk betydning. Huset ble bygget i 1772. Her ble frigjøringen fra den spanske kolonistyret planlagt i all hemmelighet. På kvelden 14. mai 1811 kom en gruppe paraguayere ut av dette huset for å erklære Paraguays uavhengighet. Foto: Fernando Boccia, Wikimedia Commons Public domain

Her er mye om landets historie

Her er mye om landets historie

Mythical Museum Ramón Elías er et mytologisk museum i byen Capiatá, 20 kilometer øst for Asunción. Det er oppkalt etter grunnleggeren, Ramón Elías, som hadde stor interesse for landets mytologi. Han satset mye på sin forskning og besøk på ulike steder for å samle informasjon og små biter av landets historie. Han samlet mange gjenstander fra guarani-folket, fransiskanerordenen og jesuittordenen og i sin helhet fra kolonitiden som er på museet. Foto: Patty P, Wikimedia Commons Public domain

Et av verdens 15 sterkeste vannkraftverk

Et av verdens 15 sterkeste vannkraftverk

Yaciretá-demningen eller Jasyretâ-Apipé er en vannkraftstasjon i elva Paraná i det nordlige Argentina, på grensen til Paraguay. Anlegget ble ferdigstilt i 1998, etter 11 års arbeid. Inntil videre er dette et av verdens 15 sterkeste vannkraftverk. Det har vært protester mot utbyggingen, som ga oversvømmelser som førte til flytting av 30.000–80.000 personer, mens 4.000 berørte familier fikk gjennomslag for en gransking i 2004. Foto: Eby gov py, Wikimedia Commons CC BY 2.5

Var lenge verdens største vannkraftverk

Var lenge verdens største vannkraftverk

Itaipu-demningen er et vannkraftverk i Paraná-elven på grensen mellom Brasil og Paraguay. Den øverste damlokasjonen er vannfallet Foz do Iguaçu i Brasil, mens byen Ciudad del Este i Paraguay er den nedre del av anlegget. Kraftverket driftes av selskapet Itaipu Binacional og var lenge verdens største vannkraftverk. Det har vært protester mot utbyggingen, som gir en oversvømming som førte til oversvømming av 1.320 km² skog og flytting av minst 10.000 familier. Foto: Scott Lilly, Flickr CC BY 2.0

Det høyeste fjellet - 842 meter

Det høyeste fjellet - 842 meter

Cerro Tres Kandú er det høyeste fjellet i landet, 842 meter over havet. Fjellet ligger i kommunen General Eugenio Garay i departementet Guairá. Det er et hotell og to campingplasser i nærheten av fjellet. Foto: FF MM, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Landets største nasjonalpark

Landets største nasjonalpark

Cerro Cora nasjonalpark i Amambay er det største beskyttede området i Paraguay med 5.538 hektar. Parken ble opprettet 11. februar 1976 som naturreservat og en viktig historisk plass. Trippelalliansekrigen ble avsluttet på dette stedet. Parken har flere historiske monumenter, et museum og et rekreasjonsområde ved Aquidabán-elven. Foto: Bolívar R. Garcete-Barrett, Wikimedia Commons Public domain

Nasjonalpark med stort mangfold

Nasjonalpark med stort mangfold

San Rafael nasjonalpark ligger i departementene Caazapá og Itapua. Parken har et areal på 730 km² og ligger rundt 200 kilometer fra Asunción. San Rafael har den største sammenhengende gjenværende atlantiske regnskogen i landet. Parken er kjent for sitt fugleliv med 424 arter, er landets første viktige fugleområde og det andre i Sør-Amerika. Jaguar, tapir, mankeulv, navlesvin, hjort og aper er noen av pattedyrene som lever her. Foto: Ilosuna, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Fossefall i vakker natur

Fossefall i vakker natur

Monday Municipal Park og hovedattraksjonen, Monday Falls, er et ni hektar stort naturkompleks som ligger i distriktet Presidente Franco. Fossen har tre hovedfall, er mer enn 40 meter høy og 120 meter bred, og lager en svært høy lyd som kan høres på lang avstand. Parken har en rik fauna og flora. Foto: Garcia.dennis, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Guarani-folket lever i denne parken

Guarani-folket lever i denne parken

Ñacunday National Park som ligger i distriktet Ñacunday i departementet Alto Paraná, og dekker et område på 20 kvadratkilometer. I parken ligger en stor foss, den 35 - 40 meter høye og 110 meter brede Salto Ñacunday. I parken er det flere pattedyrarter, fugler, gnagere og reptiler. Urfolkgruppen Guaraní bor i parken og samler ved, honning, frukt og medisinske planter. Her praktiserer de også sine tradisjonelle seremonier. Foto: Hugo Diaz Lavigne, Wikimedia Commons Public domain

Beskyttet område ved Itaipu-demningen

Beskyttet område ved Itaipu-demningen

Refugio Mbaracayú er sju beskyttede områder, et biologisk reservat som ligger på grensen mellom Paraguay og Brasil. Området består av en serie med lave åser med mange kilder og bekker i dalene, pluss lavtliggende områder med våtmarker og elvemunninger mot elven Parana. I området er blant annet Lake Itaipu som er en kunstig innsjø knyttet opp mot Itaipu-demningen som var verdens største vannkraftverk. Foto: Hugo Diaz Lavigne, Wikimedia Commons Public domain

Mange strender og omgitt av tre byer

Mange strender og omgitt av tre byer

Ypacaraí Lake er en 90 kvadratkilometer stor innsjø, omtrent 50 kilometer øst for hovedstaden Asunción. Innsjøen er omgitt av tre byer: Areguá, Ypacaraí og San Bernardino. De to sistnevnte ligger ved bredden. Ettersom Ypacaraí er en relativt grunn innsjø, kan båter og små skip navigere den lett. Innsjøens strender er populær, spesielt blant folk fra San Bernardino. Foto: Santiviago, Wikimedia Commons Public domain

Bærekraftig eventyrpark

Bærekraftig eventyrpark

Mbatoví Eco-reserve er et privat beskyttet område, som bevarer en av de vakreste landskapene i Paraguay. Reservatet ligger midt i departementet Paraguarí. Ektefellene Jacinto Santa María og Marta González Ayala kjøpte området i 1999 etter at de ble fascinert av landskapet, og bestemte seg for å dele den med publikum. Målet til ekteparet er å drive en bærekraftig øko-eventyrpark. Parken er anlagt med stier og hengebroer. Foto: Eco reserve Mbatoví, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

4,368,000 turister i 2019

4,368,000 turister i 2019

Paraguay registrerte ifølge Verdensbanken 4,368,000 turister i 2019, og genererte ifølge Worlddata rundt 409 amerikanske dollar i turistsektoren. Dette tilsvarer 1,1 prosent av bruttonasjonalproduktet og omtrent en prosent av alle internasjonale turistinntekter i Sør-Amerika. Hotel Guaraní Asunción (bildet) ligger i det historiske sentrum i Asunción har 129 rom, en stor 1500 m2 terrasse og et 160 m2 stort utendørsbasseng. Foto: Felipe Antonio, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

bottom of page