top of page
Senegal

Fakta

536883690_2c72b39108_c.jpg
125px-Flag_of_Senegal.svg.png

Når jeg er i Senegal, kan jeg ikke bare sitte i isolasjon og lage musikk. Folk trenger min hjelp, og det senegalesiske folket er med på å lage musikken min som er fra dette landet.

 Youssou N'Dour (1959 - ) 
Sanger og popartist fra Senegal
- Omtalt som en av de mest
berømte sangerne fra Afrika

Hovedstad

Dakar

Etniske grupper

Wolof 38.7%, pular 26.5%, serer 15%, mandinka 4.2%, jola 4%, soninke 2.3%, andre 9.3% (2011)

Språk

Fransk(offisielt), Wolof, Pulaar, Jola, Mandinka

Religion

Muslimer 95.4% (mye Sufi), kristne 4.2% (mest katolikker), animister 0.4% (2011)

Folketall

Sjekk Worldometer

Sjekk City population

Offisielle tall og befolkningsframskriving

Styreform

Republikk

Areal

196,710 km²

Nasjonaldag

4.april

Levekostnader

Sjekk Numbeo

Om mat fra Senegal

Tasteatlas

International Cuisine

Utvalgte aviser

Le Quotidien

Walf Fadjri 

Offisielt nettsted for turisme

Visit Senegal

UDs reiseråd

Senegal

Nødnummer

Politi 17 Ambulanse 18 Brann 1515

Luftforurensning - IQAir

Menneskerettigheter - Amnesty International

 

Menneskerettigheter - Human Rights Watch

FNs utviklingsprogram

Human Development Index

 

Reportere uten grenser

Pressefrihetsindeksen

 

Transparency International

Korrupsjonsindeksen

 

FN-sambandet - Landstatistikk

jean-papillon-vLZC-lONFg0-unsplash (1).jpg

Portrett; Matthias Muehlbradt, Flickr  CC BY-SA 2.0  Illustrasjonsfoto: Jean Papillon, Unsplash

Historisk glimt

Senegal har vært en del av flere vestafrikanske imperier, inkludert Kongeriket Ghana (800-tallet), Tukulor-imperiet (1100-tallet) og Jolof-riket (12-1400-tallet).

 

Ulike europeiske makter kom til området fra det 15. århundre og tiden framover. Fram til Frankrike kom i besittelse av det som hadde blitt et viktig startpunkt for slavehandel. Slaver, elfenben og gull ble eksportert fra kysten i løpet av 1600- og 1700-tallet..

 

Landet fikk sin uavhengighet fra Frankrike 4. april 1960. I januar 1959 gikk Senegal og Fransk Sudan sammen for å grunnlegge Føderasjonen Mali, som ble helt uavhengig 20. juni 1960, etter at en enighet med Frankrike om maktoverføring hadde blitt undertegnet 4. april 1960. På grunn av interne politiske problemer ble føderasjonen oppløst 20. august samme år. Senegal og Fransk Sudan (som senere endret navnet sitt til Republikken Mali) erklærte uavhengighet. Léopold Senghor ble valgt til Senegals første president i august 1960.

Etter oppløsningen av Føderasjonen Mali, styrte Léopold Senghor og statsministeren Mamadou Dia sammen under et parlamentarisk system. I desember 1962 ledet motsetninger mellom presidenten og statsminister til et kuppforsøk av Mamadou Dia. Selv om kuppforsøket ble stoppet uten blodsutgytelse, ble Mamadou Dia arrestert og fengslet, og Senegal innførte en ny grunnlov som forsterket presidentens makt. I 1980 bestemte presidenten seg for å trekke seg fra politikken, og han ga makten til hans håndplukkede etterfølger, Abdou Diouf. Senegal slo seg sammen med Gambia for å danne den nominelle konføderasjonen Senegambia 1. februar 1982. Unionen ble imidlertid oppløst i 1989. Tross fredsforhandlinger hadde en separatistgruppe i Casamance-regionen støtt sammen med regjeringsstyrker siden 1982. 

 

Abdou Diouf var president i fire perioder og satt fram til 2000. Han oppmuntret til større politisk deltakelse, reduserte regjeringens involveringer i økonomien og utvidet Senegals diplomatiske deltakelser, spesielt med andre utviklingsland. Innenrikspolitikken har av og til resultert i gateslagsmål, høy spenning langs grensene og en voldelig separatistbevegelse i de sørlige regionene av Casamance. Likevel har Senegals forpliktelse til demokrati og menneskerettigheter blitt sterkere. Under presidentvalget i 2000, vant Abdoulaye Wade over Diouf i et valg som ble sett på som et fritt og rettferdig valg av internasjonale observatører. Senegal opplevde dermed sitt andre fredelige maktovergang, og den første fra ett politisk parti til et annet. Den 30. desember 2004 erklærte Abdoulaye Wade at han ville undertegne en fredstraktat med separatistgruppen i Casamance-regionen. Hundrevis av senegalesere ble drept i separatistkonflikter, men volden har avtatt etter at opprørsleder Salif Sadio erklærte ensidig  våpenhvile i 2014.

Macky Sall har vært landets president siden 2012. Sall var lenge medlem av Parti Démocratique Sénégalais, men etter at en konflikt oppsto mellom ham og president Wade ble han fjernet fra stillingen som president for nasjonalforsamlingen i november 2008. I ettertid startet han sitt eget parti, Alliance pour la république. og ble med i opposisjonen. I hans tid som president har den den separatistiske konflikten i den sørlige Casamance-regionen avtatt. 

Visste du at...

Senegal har syv UNESCOs verdensarvsteder. I Afrika er det bare Sør-Afrika (10), Etiopia, Marokko (9) og Tunisia (8) som har flere.

I 2012 begynte Senegal å plante «Den store grønne muren» - en 7,000 kilometer lang og 16 kilometer bred mur av trær som strekker seg gjennom flere land og over den tørre Sahel-savannen fra Atlanterhavet til Det indiske hav. 

Rally Dakar, tidligere kjent som Rally Paris–Dakar, er et årlig internasjonalt kjent bil- og motorsykkelløp. Løpet gikk første gang i 1978, et år etter at grunnleggeren Thierry Sabine gikk seg vill i ørkenen og bestemte seg for at det ville være en bra plass for et fast løp. 

I 2022 vil Senegal bli det første afrikanske landet som er vert for et OL-arrangement når Undoms-OL arrangeres der.

Senegal er kjent for sin rike musikalske arv, inkludert stiler som mbalax, sabar og griotmusikk. Landet har også en livlig dansescene, med tradisjonelle danseformer som sabar og moderne stiler som hip-hop og afrobeats.

Grioter er tradisjonelle historiefortellere og musikere i Senegal som spiller en viktig rolle i å bevare og formidle landets kultur og historie gjennom muntlig tradisjon.

Senegalesisk mat er kjent for sin rike smak og bruk av lokale ingredienser som fisk, ris, krydder og grønnsaker. Populære retter inkluderer thieboudienne (fisk og ris), yassa (marinert kjøtt eller fisk), og mafe (peanøttsaus).

Senegal har en tragisk historie med slaveri og slavhandel, og landet har flere historiske steder og minnesmerker knyttet til denne perioden, inkludert Île de Gorée, som var et sentralt punkt for slavehandel.

Hovedstaden Dakar

Hovedstaden Dakar

Dakar (3,835,000 innbyggere/2020) er hovedstaden i Senegal, og ligger på Kapp Verde-halvøya på landets atlanterhavskyst. Dakar er byen som ligger lengst vest på det afrikanske fastlandet, noe som gjør det til en viktig havneby for handel over Atlanterhavet og til Europa. Senegals nasjonalforsamling og presidentpalasset ligger i Dakar. Byen er også kjent for å være endestasjon for det store ørkenrallyet Rally Dakar. Foto: eutrophication&hypoxia, Flickr CC BY 2.0

Et av Senegals mest berømte monumenter

Et av Senegals mest berømte monumenter

Touba (753,315 innbyggere/2013) er den nest mest befolkede byen etter Dakar. I hjertet av den hellige byen Mouride ligger den store moskeen, som er en av de største i Afrika. Moskeens 87 meter høye sentrale minaret, kalt Lamp Fall, er et av Senegals mest berømte monumenter. Foto: John Crane, Flickr CC BY 2.0

Kjent for sin veggteppeindustri

Kjent for sin veggteppeindustri

Thiès (317,763 innbyggere/2013) er den tredje største byen i Senegal, og ligger 72 kilometer øst for Dakar. Thiès ble bygd som et fort av den franske kolonimakten i 1863, er en stor industriby og er best kjent for sin veggteppeindustri med en fabrikk som ble opprettet i 1966. Teppene er designet av Senegals fremste kunstnere. Byen er også et kveghandel og kjøttforedlingssenter. Foto: Radosław Botev, Wikimedia Commons Public domain

Sentrum for peanøttindustrien

Sentrum for peanøttindustrien

Byen Kaolack (233,708 innbyggere/2013) ligger nord i regionen Kaolack, 161 kilometer sørøst for Dakar. Kaolack er sentrum for den senegalesiske peanøttindustrien og et viktig handelssenter. 90 prosent av peanøttoljen eksporteres. Kaolack beskrives som en av de skitneste byene i Afrika, søppel blir ofte liggende på gata. Kloakkledninger er stort sett tett eller nesten ikke eksisterende. Foto: Radosław Botev, Wikimedia Commons Public domain

140 migranter fra denne byen druknet i 2020

140 migranter fra denne byen druknet i 2020

M'Bour (232,777 innbyggere/2013) er en by i regionen Thiès, omtrent åtti kilometer sør for Dakar. Byens viktigste næringer er turisme, fiske og peanøttindustri, men byen ble i første rekke utviklet knyttet til en titangruve. M'bour har den nest største havnen i Senegal etter Dakar. 140 migranter druknet 29. oktober 2020 da en båt fra M'Bour som var på vei til Kanariøyene kantret i nærheten av byen Saint-Louis. Foto: phileon, Wikimedia Commons CC BY 3.0 2.0

Kronisk mangel på investeringer

Kronisk mangel på investeringer

Rufisque (221,066 innbyggere/2013) er en by vest i Senegal, en av de fire eldste byene i landet. Rufisque var en viktig havneby i seg selv, men er nå en forstad til Dakar. Under navnet Rio Fresco var stedet en av de første portugisiske basene som ble etablert på det vestafrikanske fastlandet som handelshavn og forsyningsbase for ferskvann til flåten. Byen lider av en kronisk mangel på investeringer i offentlig infrastruktur. Foto: Habobe2020, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Hovedstad fra 1872 til 1957

Hovedstad fra 1872 til 1957

Saint-Louis (209,752 innbyggere/2013) er en by i regionen Saint-Louis. Byen var hovedstad i Senegal fra 1872 til 1957. Den opprinnelige bykjernen er godt bevart, og ble i 2000 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Øya er 2,5 kilometer lang og gjennomsnittlig 350 meter bred. Foto: Toon van Dijk, Flickr CC BY-ND 2.0

Særegen koloniarkitektur

Særegen koloniarkitektur

Saint-Louis ble grunnlagt som en fransk kolonibosetning på 1600-tallet og ble urbanisert på midten av 1800-tallet. Det var hovedstaden i Senegal fra 1872 til 1957 og spilte en viktig kulturell og økonomisk rolle i hele Vest-Afrika. Byen ble oppført som verdensarv i 2007. Byens beliggenhet på en øy ved munningen av Senegal-elven, den vanlige byplanen, kaisystemet og den karakteristiske koloniarkitekturen gir byen sitt særegne utseende og identitet. Foto: Manu2, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Veibro fra 1897 knytter byen til fastlandet

Veibro fra 1897 knytter byen til fastlandet

Faidherbe Bridge er en veibro over Senegal-elven som knytter byen Saint-Louis til fastlandet. Metallbroen er 507,35 meter lang og 10,5 meter bred. Den har åtte spenn, hvorav de lengste fem er 78,26 meter. Den ble ferdigstilt i 1897. Firmaet til Gustav Eiffel var på anbudslisten, og ble sett på som det beste fra et teknisk synspunkt. Men konkurrentens tilbud ble foretrukket basert på estetikk. Et tilbud fra franske Nouguier Kessler & Cie vant anbudet. Foto: tjabeljan, Wikimedia Commons CC BY 2.0

Verdensarv i tre soner

Verdensarv i tre soner

Bassarilandskapet, kulturlandskapet til bassarifolket, bedikfolket og fulanifolket er et verdensarvminne sørøst i Senegal. Det (oppført i 2012) består av tre soner, en for hver av de tre folkegruppene. Bassarifolket er jordbrukere, og deres kulturlandskap er preget av dyrking i terrasselandskap og av små stedstilpassende landsbyer. Bedikfolket (bildet) driver et variert husdyrhold, mens fulaniene driver et nomadisk storfehold. Foto: John Atherton, Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0

Beskrives som en arkitektonisk perle

Beskrives som en arkitektonisk perle

Mosque of Divinity (betyr Guddommens moske), bygget 1997, er en moské med to minareter som ligger i kommunen Ouakam. Moskeen beskrives som en arkitektonisk perle, og ligger majestetisk rett ved Atlanterhavskysten. Den er blitt et viktig muslimsk pilegrimssted, men er åpent også for ikke-muslimer. Foto: Laminegueye36, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

En av de største i Afrika

En av de største i Afrika

Grande Mosquée Gandigal-Est er den største bygningen i byen Touba vest i Senegal, og en av de største moskeene i Afrika, med en kapasitet på 7,000 mennesker. Moskeen er 100 meter lang, 80 meter bred og den høyeste minareten er 96 meter. Arbeidet startet i 1932, men ble ikke fullført før i 1963. Moskeen er stedet for pilegrimsreisen Grand Magal of Touba, en av de mest populære pilegrimsvandringene i verden. I 2011 deltok tre millioner pilegrimer. Foto: tinofrey, Wikimedia Commons Public domain

Katolisismens knutepunkt i Senegal

Katolisismens knutepunkt i Senegal

Our Lady of Victories Cathedral er en majestetisk katolsk katedral og sete for erkebispedømmet i Dakar, katolisismens knutepunkt i Senegal. Katedralen ble innviet i 1936. Arkitekturen henter sin inspirasjon fra flere kilder, blant annet et tårn i nysudanesisk stil og bysantinske kupler og terrasser. Kardinal Hyacinthe Thiandoum, som døde i 2004, er gravlagt på baksiden av alteret og er skytshelgen for katedralen. Foto: Photowalk, Wikimedia Commons CC BY 3.0 2.0

Presidenten krever 35 prosent av inntekten

Presidenten krever 35 prosent av inntekten

«Afrikansk renessanse» er et monument, med en 49 meter høy statue (Afrikas høyeste) i bronse i Dakar, ferdigstilt i 2010 og kostet mer enn 27 millioner dollar. Prosjektet ble lansert av presidenten Abdoulaye Wade. Prosjektet er kritisert, blant annet for de høye kostnadene sett i forhold til landets store fattige befolkning. Presidenten krever 35 prosent av besøksinntektene. Foto: Bigfall91, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Transitthavn i den transatlantiske slavehandelen

Transitthavn i den transatlantiske slavehandelen

Gorée er en øy som ligger en kilometer utenfor hovedstaden Dakar. Øya er kjent for sin rolle som transitthavn i den transatlantiske slavehandelens, det største slavehandelsenteret på den afrikanske kysten.  Portugisere bygde et kapell her i 1444, og Nederlandene besatte øya i 1588. Det første slavehuset ble bygget i 1536 av portugisere. Øya ble oppført som verdensarv i 1978. Foto: nextdrop, Flickr CC BY-SA 2.0

Museum og minnesmerke om slavehandelen

Museum og minnesmerke om slavehandelen

House of Slaves og Door of No Return er et museum (åpnet i 1962) og minnesmerke for den atlantiske slavehandelen på Goree Island, tre kilometer utenfor kysten av byen Dakar. Historikere er uenige om hvor mange afrikanske slaver som faktisk ble holdt i bygningen som nå huser museet. Besøkende fra Afrika, Europa og Amerika, sammen med verdensledere, holder det som et viktig sted for å minnes de menneskelige lidelsene med det afrikanske slaveri. Foto: Caro2000, Wikimedia Commons CC BY 2.0 2

En av de eldste i Vest-Afrika

En av de eldste i Vest-Afrika

Musée de l'Institut Fondamental d'Afrique Noire eller IFAN museum for afrikansk kunst i Dakar er en av de eldste museene i Vest-Afrika, grunnlagt i 1936. Museet er viet til kunsten og tradisjonene i Vest-Afrika, og huser omtrent 9.000 gjenstander, hvorav rundt 300 er permanent presentert for publikum. Foto: HaguardDuNord, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Det første kvinnemuseet i Afrika

Det første kvinnemuseet i Afrika

Musée de la Femme Henriette-Bathily er et museum som opprinnelig ble etablert på Gorée island i 1994, men ble flyttet til Dakar to tiår senere. Museet er en hyllest til kvinner, og belyser rollen til kvinner fra Senegal. Her det blant annet Tradisjonelle gjenstander, kunstverk, håndverk, klær og smykker. Musée de la Femme Henriette-Bathily er det første kvinnemuseet i Afrika og det første private museet i Senegal. Foto: Angranderic, Wikimedia Commons Public domain

Grønn oase midt i sentrum

Grønn oase midt i sentrum

Hann Park and Zoo er en offentlig park, dyrehage og en grønn oase midt i hjertet av Dakar. Området i dyrehagen er sju hektar. I parken er det tre arboretum med et bredt utvalg av senegalesisk flora, samt en dyrehage som er hjem for over 130 dyr. Parken ble opprettet i 1903 av guvernør Martial Merlin. Parken brukes blant annet til undervisning av barn. Foto: Ji-Elle, Wikimedia Commons Public domain

52 verksteder i kunstlandsby

52 verksteder i kunstlandsby

Dakar Arts Village er et liten landsby med 52 verksteder dedikert til kunst og spesielt til samtidskunsten, som ligger i Dakar. Senegals beste nye og etablerte kunstnere, fotografer, billedhuggere og malere lager og viser sine verk i dette store hageområdet, og i det tilstøtende galleriet. Kunstnerne uttrykker seg i forskjellige områder, - blant annet maleri, skulptur, keramikk, fotografi, video og installasjoner. Foto: Alex Gorzen, Flickr CC BY-SA 2.0

Danner grensen mellom Senegal og Mauritania

Danner grensen mellom Senegal og Mauritania

Senegal er en elv i Vest-Afrika som danner grensen mellom Senegal og Mauritania, i tillegg til at elven renner gjennom Mali og Guinea. Elven har to store demninger, Manantali-demningen i Mali og Maka-Diama-demningen på grensen mellom Senegal og Mauritania, like ved Atlanterhavet. Foto: RudolfSimon, Wikimedia Commons CC BY 3.0

Fantastisk dyreliv i stor nasjonalpark

Fantastisk dyreliv i stor nasjonalpark

Niokolo-Koba nasjonalpark ligger sørøst i Senegal, på grensen til Guinea. Parken er 9.130 km2. Den ble fredet som viltreservat i 1926, som nasjonalpark i 1954 og utvidet fire ganger på 1960-tallet. Den har vært verdensarvområde siden 1981. Parken har et rikt dyreliv, med elefanter, løver, leoparder, sjimpanser, bavianer, flodhester og kjempeeland (skog og savanne-antilope). Foto: Niels Broekzitter, Flickr CC BY 2.0

Her kan du se mange ulike pattedyr

Her kan du se mange ulike pattedyr

Reserve De Bandia er en liten naturpark i nærheten av landsbyen Bandia, 65 kilometer fra Dakar på veien til Mbour. Parken ble opprettet i 1990, og var det første private reservatet i landet. Mens andre parker i Senegal hovedsakelig er dedikert til fugler, er det en rekke ulike pattedyr i dette reservatet. Her er det blant annet neshorn, sjiraffer, antiloper, gaseller, sebraer og bøfler. Det må for øvrig nevnes at det også er 120 fuglearter i parken. Foto: Zósimo, Wikimedia Commons CC BY-SA 2.5

160 forskjellige trekkfugl-arter

160 forskjellige trekkfugl-arter

Langue de Barbarie ble opprettet 9. januar 1976. Parken ble opprettet for å beskytte viktige hekkeplasser for havskilpadder og er også et viktig trekkfuglereservat. Parken er mest kjent for sin fuglereproduksjon og er et viktig stopp på den europeiske fugletrekk-ruten. Området inneholder over 160 forskjellige arter av trekkfugler og stillesittende fugler, samt mange krypdyrarter, krabber, aper og annet dyreliv. Foto: Ho visto nina volare, Flickr CC BY-SA 2.0

400 fuglearter har tilhold her

400 fuglearter har tilhold her

Djoudj fuglereservat ligger på den sørøstlige bredden av Senegalelva, nordøst for byen Saint-Louis. Djoudj er et viktig våtmarksområde for en rekke arter trekkfugler, og regnes som et av tre viktigste fuglefredningsområdene i Vest-Afrika. For mange arter trekkfugler utgjør Djoudj første stoppested sør for Sahara, og mer enn 400 fuglearter har tilhold her. Området ble oppført som verdensarv i 1981. Foto: Ji-Elle, Wikimedia Commons Public domain

Unikt elvedelta ved Atlanterhavet

Unikt elvedelta ved Atlanterhavet

Saloum Delta er et elvedelta ved munningen av elven Saloum som renner ut i Atlanterhavet. Deltaet strekker seg 72,5 kilometer langs kystlinjen og 35 kilometer innover i landet. Området inneholder brakkekanaler som omfatter over 200 øyer og holmer, mangroveskog, et atlantisk havmiljø og tørr skog. Deltaet ble i 2011 innskrevet som verdensarv. Foto: USGS, Wikimedia Commons Public domain

Kjent for sin rosa farge og høyt saltinnhold

Kjent for sin rosa farge og høyt saltinnhold

Lac Retba er en saltsjø 35 kilometer nordøst for Dakar og mindre enn en kilometer fra Atlanterhavskysten. Den er oppkalt etter sitt rosa vann forårsaket av dunaliella salina-alger. Sjøen er kjent for høyt saltinnhold, opp til 40 prosent i noen områder. Salt eksporteres over hele regionen med inntil 3,000 samlere, menn og kvinner fra hele Vest-Afrika. Cirka 38,000 tonn salt høstes hvert år som gjør Senegal til Afrikas største produsent. Foto: Abrahami, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Spesielle øyer utenfor Dakar

Spesielle øyer utenfor Dakar

Îles de la Madeleine er en ubebodd øygruppe, fire kilometer utenfor Dakar. Øyene på 0,15 km² består av hovedøya Île aux Serpents som er cirka 500 meter bred med klipper som er opp til 20 meter høy. I 1944 ble det utarbeidet et prosjekt for å plassere en fotballbane, en kino og andre underholdningsfasiliteter på øyene. I 1949 ble det besluttet å beskytte flora og fauna på øya. I 2005 ble øyene registrert som tentativ verdensarv. Foto: HaguardDuNord, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0

Populær turistattraksjon i Senegal

Populær turistattraksjon i Senegal

Lompul-ørkenen ligger 145 kilometer sør for Saint-Louis i Louga-regionen, mindre enn ti kilometer fra havet. Den er preget av oransje sanddyner som danner et landskap som er mer lik Sahara og Mauritania enn de rundt Senegal (Grande-Côte), og er en populær turistattraksjon i Senegal. Ørkenen er oppkalt etter den nærmeste bosetningen, - landsbyen Lompoul. Siden 2009 har en musikkfestival kalt «Festival du Sahel» funnet sted i ørkenen. Foto: Kateryna Serdiuk, Wikimedia Commons CC BY-SA 4.0

Verdenskjente Rally Dakar

Verdenskjente Rally Dakar

Rally Dakar, tidligere kjent som Rally Paris–Dakar, er et årlig bil- og motorsykkelløp for terrengkjøretøy organisert av Amaury Sport Organisation (ASO). Løpet er åpent for amatører, som vanligvis utgjør rundt 80 prosent av deltagerne. Etappene går over sanddyner, gjørme, gressletter, stein og annet. Hver dagsetappe varierer mellom et par kilometer til flere hundre kilometer. Rallyet ble i 2009 flyttet til Sør-Amerika. Foto: Sports Cars Fan, Flickr CC BY 2.0

Over 1,3 millioner turister i 2017

Over 1,3 millioner turister i 2017

Ngor er en kommune i hovedstaden Dakar, og det vestligste punktet på det afrikanske kontinentet. Stedet har rolige strender med restauranter ved sjøen og tiltalende gjestehus. Senegal registrerte ifølge Verdensbanken 1.370 000 turister i 2017, og genererte ifølge Worlddata rundt 557 millioner amerikanske dollar i turistsektoren. Dette tilsvarer 2,4 prosent av bruttonasjonalproduktet, og omtrent ti prosent av alle internasjonale turistinntekter i Vest-Afrika. Foto: Jeff Attaway, Flickr CC BY 2.0

bottom of page